5 Artis Selebriti Malaysia Terkaya

Selamat Datang Ke Resihat . Di Malaysia ramai selebriti yang berjaya, bukan sahaja dari populariti tapi poket wang mereka juga hebat. Ini semua hasil bakat, usaha yang mereka yang terbaik.! Kali ini saya ingin share kan 5 Selebriti Terkaya dan bergelar jutawan di dalam industri ini .

No.5     

Bront Palarae

Aset: RM33 juta

Berasal dari Alor star kedah dan berusia 40 pada tahun 2019 adalah pelakon,director dan producer filem terkemuka di malaysia.mendapat lebih 20 pelbagai kategori anugerah di malaysia. Setiap kali melihat karya yang diluahkan oleh aktor kacak ini sudah tahu tiada siapa dapat menandingi pesona yang dimiliki. Kerap kali diambil berlakon dalam banyak produksi Indonesia menjadi peluang besar untuk melebarkan sayap disana.

No 4

Maya Karin

Aset: RM57 juta

Maya Karin yang berasal dari Bavaria, West Germany dan berusia 39 pada tahun 2019 .berdarah campuran jerman melayu adalah pelakon yang paling terkenal di dalam industri pawagam Malaysia dan juga  penyanyi dan selebriti televisyen.. Maya Karin di anggarkan mempunyai nilai aset RM57 juta dan dia menduduki tempat ke-4 dalam senarai 10 selebriti terkaya di Malaysia. Dia juga seorang penyanyi dan mempunyai album iaitu  “erti cinta” pada tahun 2001.

No 3

Datuk Seri Siti Nurhaliza

Aset: RM69 juta

Siti Nurhaliza yang berasal dari temerloh Pahang Malaysia yang berusia 40 tahun adalah penyanyi terkenal Malaysia, penyampai televisyen dan juga seorang ahli perniagaan wanita dan menduduki tempat ketiga dalam senarai 10 selebriti terkaya di Malaysia dengan nilai bersih AS $ 17 juta. Dia telah memenangi pelbagai pertandingan nyanyian antarabangsa sejak debutnya dan pada 2002 dia dinamakan Voice of Asia selepas memenangi kejuaraan Grand dengan tajuk suara Asia di Kazakhstan. Beliau juga memenangi anugerah Gold dalam pertandingan penyanyi Asia baru di pesta muzik yang diadakan di Shanghai.

No 2

Ling Tan

Aset : RM224 Juta

Ling Tan yang berasal dari kuala lumpur Malaysia dan berusia 44 pada tahun 2019 adalah supermodel paling terkenal di Malaysia dan dia telah menjadi pemain utama pemodelan antarabangsa dan dia adalah model Asia Tenggara yang pertama untuk mengambil bahagian dalam beratus-ratus pameran fesyen dan telah terkenal oleh jurugambar fesyen terbaik di dunia. Beliau memulakan kerjaya pemodelannya di pertandingan sekolah tempatan di mana dia menjadi yang pertama dan kemudiannya beralih ke pertandingan Model Asia di mana dia menjadi juara dalam pertandingan itu. Ling Tan menganggarkan nilai bersihnya ialah US $ 60 juta dan dia menduduki tempat ke-2 dalam senarai 5 selebriti terkaya di Malaysia.

No . 1

Tan Sri Michelle Yeoh

Aset: RM997 juta

Michelle Yeoh berasal dari ipoh perak Malaysia,berusia 57 tahun ( pada tahun 2019) adalah pelakon terkaya di Malaysia dan menduduki tempat pertama di kalangan 10 selebriti paling terkenal di Malaysia dengan di anggarkan sebanyak RM997 juta. Dia terkenal dengan lakonan filem aksinya di di Hong Kong dan hollywood. Dia juga telah diiktiraf kerana lakonan yang sangat hebat  dalam “Tomorrow Never Dies” yang merupakan siri filem James Bond dan juga dalam filem-filem seperti “Dragon Hidden and Crouching Tiger”.

Kredit : Top5MY

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: